De automotive sector staat de afgelopen jaren onder druk. Door snelle veranderingen en technologische ontwikkelingen zal dit de aankomende jaren ook nog blijven. De waardeketen in deze sector zal 360 graden gedraaid worden, met als bepalende factor de markt/consument. De impact op de positie van de autofabrikanten, importeurs en de dealers zijn enorm. Het gesloten marktsysteem zal zich verder ontwikkelen tot nieuw ecosysteem met nieuwe spelers en regels.

Als er wordt gekeken naar de toekomst van de automotive sector zijn er een aantal belangrijke thema’s die regelmatig terugkomen; duurzaamheid, delen in plaats van bezit en het aantal autoproducenten/vervoersmiddelen dat daalt.

Duurzaamheid

Automerken doen er de afgelopen jaren alles aan om auto’s op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren. Naast de auto’s op milieuvriendelijke brandstoffen te laten rijden zijn producenten ook opzoek naar duurzame oplossingen voor in de auto, zoals bijvoorbeeld veganistische bekleding. Ook consumenten hechten steeds meer waarden aan duurzame vervoersmiddelen en zouden hier ook meer voor willen betalen. Toch gaan de ontwikkelingen niet zodanig snel dat iedereen in een milieuvriendelijke auto kan rijden. Volgens het klimaatakkoord mogen er in Nederland vanaf 2030 alleen nog maar nieuwe auto’s verkocht worden met elektromotoren. Er is dus nog een weg te gaan om deze doelstelling te behalen voor zowel de producent als autobezitter.

Delen in plaats van bezit

Een belangrijke trend van de afgelopen jaren is dat er een transitie waarneembaar is van bezit naar gebruik. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld Greenwheel auto’s. Het concept is heel simpel: Je gebruikt de auto voor vervoer van A naar B en parkeert de auto voor de volgende gebruiker. Ook wordt deze trend steeds meer teruggezien bij andere vervoersmiddelen. De gebruikers vinden het prettig om het product alleen te gebruiken voor een bepaald doel en hier buiten geen andere kosten aan kwijt te zijn. Toch ligt het voor de wet- en regelgeving wat complex. Dit omdat er wel moet worden vastgesteld wie er op dat moment bevoegd is om te mogen rijden, zodat hij/zij aansprakelijk is op het moment dat er wat gebeurt. Kortom het delen van een bezit heeft zowel voor- als nadelen.

Daling in autoproducenten en vervoersmiddelen

In 2020 heeft de autobranche een aantal zware tegenslagen moeten verwerken. Doordat er in China het corona virus werd ontdekt moesten alle productie direct worden stilgelegd. Dit heeft een flinke klap gegeven aan de onzekere auto-industrie. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er zo’n 929.700 minder auto’s verkocht ten opzichte van 2019. Ook in de maand April zagen de cijfers er niet goed uit. Met een percentage van 76% ten opzichte van 2019 zag het er ook niet erg hoopvol uit. Vanaf september 2020 zagen de cijfers er weer wat positiever uit. Toch heeft dit niet lang stand gehouden en kelderde dit weer naar beneden. Gelukkig ziet 2021 er weer wat positiever uit. Het aantal nieuw geregistreerde auto’s is afgelopen april met 55,6 % gestegen ten opzichte van april 2020.

 

(BRON: BOVAG, PWC, RABOBANK)