Introductie

Wil je graag bijdragen aan het verbeteren van producten en direct invloed hebben op een kwaliteitssysteem? Ben je communicatief sterk? En heb je daarnaast ook ervaring met het werken in multidisciplinaire teams? Lees dan snel verder!

Organisatie

Als EMS Life Cycle Partner en System Innovator creëert onze klant slimmere oplossingen voor een veranderende wereld. Ze spelen niet alleen in op vragen vanuit de markt, maar worden bovendien in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkel- en engineeringsprocessen van hun klanten, leveren proactief concrete oplossingen en zijn van toegevoegde waarde. De organisatie staat als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

Functie

Als SQE denk je aan de vóórkant met de suppliers mee, zodat de producten met een goede kwaliteit geleverd worden. Hiermee behaal je de beste resultaten: je zorgt er dan ook samen voor dat het productieproces beter verloopt en dat de organisatie op tijd aan de klanten kunnen leveren, tegen de kwaliteit die ze wensen te leveren en de klanten van hun verwachten. Als Supplier Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de kwaliteitseisen richting de leveranciers. Ook ben je betrokken bij het opzetten en monitoren van de kwaliteit inspecties van de inkomende producten. Als er onverwacht kwaliteitsissues ontstaan, onderneem je de juiste acties om het euvel zo snel mogelijk op te lossen. Niet alleen voor dat moment, maar door de juiste analyses uit te voeren, zoals bijvoorbeeld 8D, vind je de root cause, bespreek je deze met de leverancier en pas je het proces aan. De root cause analyses worden vaak uitgevoerd door een verbeterteam dat je aanstuurt. Tot je werkzaamheden behoren verder: Het doorvoeren en begeleiden van kwaliteitsverbeteringen bij leveranciers; Voorbereiden en uitvoeren van (proces) audits bij leveranciers, interne audits, verslaglegging van deze audits en zorg dragen voor de opvolging; Support bieden bij artikel inspecties voor de Quality Control Inspectors. Je stuurt erop dat alle kritische inspecties gedaan worden en volstaan om vervolgens de vertaalslag te maken naar de leveranciers; Het voorbereiden van leveranciers op het kunnen leveren van NPI producten; Maandelijkse KPI rapportages opstellen (PPM en materiaalklachten), analyseren van de trends en voorstellen van verbeteringen.

Functie-eisen

Een afgeronde technische opleiding op hbo-niveau, in de richting van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar; Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur vanuit een hightech productieomgeving zoals automotive; Communicatief sterk, actie gedreven en je hebt een scherpe visie en daadkracht op kwaliteit; Je bent initiatiefrijk, proactief, kritisch en oplossingsgericht; Ervaring met het werken in multidisciplinaire teams; Bekend met de eisen van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 14001 en/of IATF 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP/FMEA etc.) is een pré.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden over de functie Supplier Quality Engineer? Neem dan direct contact met ons op! Christiaan van Duijn | Christiaan@sourcewellengineering.com | +31 20 261 0253

Sollicitatie

Team Industrie