Introductie

Ben jij een kwaliteit specialist die liever problemen voorkomt dan oplost? Ben je daarnaast vaardig in het oplossen van leveranciersproblemen, het helpen ontwikkelen van deze leveranciers om de kwaliteit van de eigen producten te garanderen en naar een hoger niveau te tillen?


Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. Niet alleen de dienstverlening dienst verlening aan klanten wordt belangrijk gevonden, maar ook het creëren van een prettige werkomgeving voor de ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan centraal en zij hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. Echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van de producten: producten die ons leven aangenamer maken. De kernwaarden zijn dan ook: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Er wordt gewerkt aan high mix – low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers (OEM’s) worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, Semiconductor industrie, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

Functie

Jij weet als geen ander hoe je de kwaliteitsproblemen van leveranciers analyseert en samen met hen verbetert. Kwaliteit staat bij jou, net als bij ons, hoog in het vaandel. Je deinst er dan ook niet voor terug om je eigen portefeuille aan suppliers te beheren en de kwaliteit van zowel de suppliers als de interne organisatie te waarborgen en te verhogen. Jij voorkomt liever problemen dan ze achteraf op te lossen.

Wil jij graag werken in een team met andere kwaliteitsspecialisten die samen werken aan het maken optimaliseren van de kwaliteit? Dan is de functie van Supplier Quality Engineer de juiste volgende stap in jouw carrière!

Wat ga je doen als Supplier Quality Engineer?

 • Heeft een duidelijk lange termijn Quality Improvement plan, waar jij praktische invulling aan mag geven. Jij gaat helpen om structurele verbeteringen aan te brengen.
 • Jouw uitdaging ligt in het vertalen van quality requirements naar onze suppliers toe.
 • Als Supplier Quality Engineer ben je betrokken bij het opzetten en monitoren van de inspecties van de producten van de leveranciers en leid je verbeterteams bij urgente kwaliteitsissues. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de
 • Quality Manager en ben je samen met twee andere Supplier Quality Engineers verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze suppliers.
 • Je gaat deel uitmaken van een team, met een prima teamspirit, waarin onderling de mens centraal staat. Tot je werkzaamheden behoren verder:
 • Het afhandelen van materiële klachten en kwaliteitsproblemen (8D);
 • Het doorvoeren en begeleiden van kwaliteitsverbeteringen bij leveranciers;
 • Voorbereiden en uitvoeren van (proces) audits bij leveranciers, interne audits, verslaglegging van deze audits en zorg dragen voor de opvolging;
 • Support bieden bij artikel inspecties voor de Quality Control Inspectors, je stuurt erop dat alle kritische inspecties gedaan worden en volstaan om vervolgens de vertaalslag te maken naar de leveranciers;
 • Het voorbereiden van leveranciers op het kunnen leveren van NPI producten;
 • Maandelijkse KPI rapportages opstellen (PPM en materiaalklachten), analyseren van de trends en voorstellen van verbeteringen.

Functie eisen

Allereerst ben je communicatief sterk en ben je actie gedreven. Je hebt een scherpe visie en de juiste daadkracht op het gebied van kwaliteit. Schakelen met suppliers en interne afdelingen zoals inkoop vormt voor jou geen probleem.

Om zaken helder te krijgen ben jij in staat goed te luisteren en door te vragen tot je over de juiste informatie beschikt. Ook ben je initiatiefrijk, proactief, kritisch en oplossingsgericht naar het interne proces en die van de suppliers.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde technische opleiding op hbo-niveau, in de richting van werktuigbouwkunde,
 • Elektrotechniek, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • Kennis van mechanische processen en oppervlakte behandelingen;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur vanuit een
 • Hightech productieomgeving zoals automotive;
 • Ervaring met het werken in multidisciplinaire teams;
 • Bekend met de eisen van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 14001 en/of IATF 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP/FMEA etc.) is een pré;
 • Fulltime beschikbaar;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pré;


Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com

Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250