Na een lastig corona jaar zien steeds meer werkgevers de situatie weer wat rooskleuriger in. Er worden volop vacatures geplaatst en mensen worden dagelijks benaderd. Met de eerste lockdown afgelopen jaar zakte de vraag naar personeel fors, maar sinds vorige zomer trok de markt weer een beetje aan. Helaas was dit van korte duur, want in het najaar nam de vraag in veel sectoren weer fors af. Veel werkgevers hebben afgelopen jaar daarom veel vacatures tijdelijk on hold gezet.

 

Toch wordt die onzekerheid door allerlei versoepelingen steeds kleiner. Rob Witjes, arbeidsmarktdeskundige van het UWV, stelt vast dat “We op hetzelfde niveau zitten als vóór de crisis”. Ook wordt dit bevestigd door cijfers van het CBS. In het eerste kwartaal van 2021 is er een stijging geweest van 27.000 vacatures ten opzichte van het eerste kwartaal in 2020. Er wordt dan ook verwacht dat dit aantal vacatures dit jaar nog meer gaat stijgen, waardoor de werkeloosheid van 3,4% zal gaan dalen.

Nu de economie steeds meer aansterkt, zijn er veel ondernemers gelijk weer opzoek naar werknemers. Dit geeft zowel de werknemer als werkgever het vertrouwen om er weer vol goede moed tegen aan te gaan.

Normaliter zien we een geleidelijke toename in het aantal openstaande vacatures. Doordat veel bedrijven ervoor gekozen hebben om hiermee te wachten ontstaat er in één keer een grote stroom van vacatures.

Dit pakt dan ook positief uit voor de mensen die opzoek zijn naar een baan, terwijl deze situatie voor bedrijven meer een uitdaging is. De vraag naar personeel is zodanig groot dat het moeilijker wordt om eruit te springen en de meest aantrekkelijke werkgever voor de werknemer te zijn.

Om het werk voor de werknemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken is het van belang om samen met elkaar tot een goede overeenkomst te komen. Zo kan het aantrekkelijker zijn voor mensen om in plaats van fulltime, parttime te gaan werken. Daarnaast zijn er mensen die liever voorkeur geven aan een opdracht op projectbasis ten opzichte van een vast contract. Doordat werknemers veel keuze krijgen worden ze ook kritisch. Dit pakt niet altijd goed uit voor de werkgevers waardoor ze mogelijk vaker achter het net vissen.

 

BRON: CBS, De ondernemer