Vandaag lopen we een dag mee met onze Christiaan. Christiaan is 5 jaar werkzaam voor Sourcewell en is Senior Consultant en Teamleider van Team Industrie. Lees hieronder wat zijn werkzaamheden zijn, hoe zijn team eruitziet, hoe hij zich heeft ontwikkeld tot de functie die hij nu heeft en wat hij belangrijk vindt tijdens het zoeken naar de perfecte match tussen klant en kandidaat.

 

Wie is Christiaan?

Mijn naam is dus Christiaan, ik ben 27 jaar en ik kom uit Utrecht. Naast mijn fulltime baan bij Sourcewell, ga ik graag met mijn vrienden op stap en kan ik erg genieten van heerlijk (buitenlands) koken. 

5 jaar geleden ben ik als stagiair begonnen bij Sourcewell. Ik had toen de functie Sourcing Consultant, ook wel recruitment consultant, binnen Team Industrie. In deze functie was ik vooral bezig met het zoeken naar de perfecte kandidaten om deze te matchen aan de vacatures van onze partners. Tijdens mijn stage had ik het ontzettend naar mijn zin en ging ik elke dag met plezier naar kantoor. Dit was dan ook de reden dat ik heb besloten om te blijven werken bij Sourcewell. Van Sourcing Consultant ben ik doorgegroeid naar Consultant en vorig jaar ben ik gepromoveerd tot Senior Consultant en Teamleider Industrie. Iets waar ik ontzettend trots op ben!

 

Hoe ziet Team Industrie eruit?

Ik werk nauw samen met mijn drie Sourcing Consultants. Lutfie werkt fulltime bij mij in het team, Kyra en Jan Julius werken beide parttime. Binnen ons team hebben wij een fijne en georganiseerde samenwerking. De Sourcing Consultants gaan op zoek naar kandidaten en houden hier constant contact mee. Ik houd mij bezig met beide partijen. Naast dat ik dus regelmatig bezig ben met onze klanten en externe stakeholders, ben ik ook nog steeds in contact met onze kandidaten.

 

“Je moet als teamleider bij een recruitment bureau veel balletjes hoog kunnen houden”

 

Kun je wat meer vertellen over de dagelijkse verantwoordelijkheden als teamleider?

Teamleider bij Sourcewell is een ontzettend afwisselende baan. Ik moet mijn team binnen de organisatie draaiende houden en zorgen dat ze weten wat ze moeten doen. Ik help mijn collega’s mee met het opbouwen van zoekopdrachten, het verbeteren van gesprekken en hoe ze eventuele lastige situaties het beste kunnen aanpakken. Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor vragen vanuit klanten en kandidaten. Het is belangrijk om goed contact te onderhouden met externe stakeholders, maar tegelijkertijd ook te kunnen sparren met de kandidaten. Als teamleider moet je weten wat er speelt binnen de markt en wat de ontwikkelingen zijn. Hierdoor kun je voor beide kanten goed onderhandelen en uiteindelijk het beste voor de kandidaten en de partners eruit halen. 

Je moet veel balletjes hoog kunnen houden. Zowel de klanten als de kandidaten hebben vragen en willen sparren en daarnaast heeft mijn team ook sturing nodig. Dit vaak allemaal tegelijkertijd en het liefst op korte termijn. Dit klinkt wellicht lastig, maar dit maakt het werk voor mij leuk en uitdagend. Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk.

 

Wat is voor jou belangrijk bij het zoeken naar geschikte kandidaten?

Of een kandidaat geschikt is, laat ik niet alleen afhangen van een LinkedIn-profiel. Een profiel zegt niet alles, dus voor mij is persoonlijk contact erg belangrijk. Ik wil weten waar iemand naar toe wil groeien en wat zijn of haar ambities en interesses zijn. Zo kan ik veel beter bepalen of iemand echt een match is voor de vacature die ingevuld moet worden.

 

Wat vind je het leukst aan werken bij Sourcewell?

De cultuur. Er wordt hier keihard gewerkt, maar je kunt daarnaast ook ontzettend lachen met je collega’s. Humor is iets wat altijd terug komt op de werkvloer en dat maakt een dag leuk.

 

Ook werken bij Sourcewell?

Heb jij net zoals Christiaan ook ambities om door te groeien en lijkt het je leuk om bij Sourcewell te werken? Kijk dan snel naar onze openstaande vacatures!