Wat is een recruitment bureau?

Een recruitment bureau wordt ook wel een werving en selectie bureau genoemd. Een dergelijke organisatie biedt ondersteuning aan bedrijven met openstaande vacatures. Hierbij zorgen de recruiters of consultant ervoor dat er een juiste match is tussen het bedrijf en de kandidaat. Dit kan voor elke denkbare industrie zijn.

 

Wanneer kan je het beste gebruik maken van een recruitment bureau?

Het zoeken naar de juiste kandidaten kan een tijdrovend proces zijn voor bedrijven. Dit vooral in een tijd waar vraag en aanbod uiteenlopen. In een dergelijke situatie zijn er veel meer vacatures als werkzoekende, met andere woorden een overspannen markt. Een andere reden kan zijn dat er plotseling een functie vrijkomt die opgevuld dient te worden. Veel bedrijven hebben geen eigen recruitment afdeling, hierdoor wordt het al een stuk lastiger om deze vacature te vervullen. Een werving en selectie bureau is dan een goede oplossing.

Recruiters hebben een enorme hoeveelheid aan connecties, door de jaren heen hebben zij een kandidaten bestand opgebouwd. Dit netwerk zorgt ervoor dat zij sneller tot de juiste kandidaat kunnen komen. De verschillende profielen van de kandidaten worden met elkaar vergeleken en de beste match wordt uitgekozen.

 

Kortom; als binnen de organisatie de tijd en ruimte er niet is om snel en efficiënt de vacature in te vullen dan is het een goed idee om een recruitment bureau in te schakelen.

 

Wat zijn voordelen van een recruitment bureau voor een kandidaat?

Voor kandidaten heeft het voordelen om samen te werken met een recruitment bureau. Naast dat ze voor jou op zoek gaan naar een passende vacature en organisatie, geven ze je ook sollicitatietips en gericht advies over arbeidsvoorwaarden. Tijdens het sollicitatieproces kan je ze zien als sparringpartner om de best mogelijke start te maken.

 

Wat onderscheid ons van andere recruitment bureaus?

Werknemers bij Sourcewell zijn geen headhunters, hebben geen targets die behaald moeten worden en strijden niet tegen elkaar om een bonus te ontvangen. Het vinden van de juiste match voor de kandidaat en de opdrachtgever staat bij ons op plek nummer één. Naast dat we al je vragen beantwoorden, geven we feedback op je cv waar nodig en regelen we een sterke introductie bij de opdrachtgever. Vlak voor je sollicitatiegesprek hebben we nog even contact om de laatste zaken op te helderen. Het gaat ons om persoonlijke aandacht, open en een eerlijke communicatie.

We onderscheiden ons door extra focus te leggen op persoonlijke aandacht. Dit gebeurt zowel aan de kandidaat als de opdrachtgever kant. We bellen, overleggen, bespreken, luisteren naar de wensen, denken met onze kandidaten/klanten mee en staan paraat voor elke vraag die zij hebben. Als recruitment bureau in Amsterdam vinden wij het belangrijk dat beide partijen tevreden zijn.

 

“Persoonlijke aandacht, eerlijke en open communicatie vinden wij het belangrijkst”

 

opdrachtgevers_sourcewell

Sourcewell en haar opdrachtgevers

De factor tot succes is volgens ons een langdurige relatie met wederzijds respect. Dit streven we na door echt te luisteren naar onze klant. We willen weten wat er speelt binnen het bedrijf, zodat wij op de juiste manier mee kunnen denken. Als werving en selectie bureau zijn wij tevreden wanneer de klant de perfecte kandidaat heeft gevonden. Sourcewell is geen bureaucratische organisatie. Het contact is persoonlijk en we hebben korte communicatielijnen. Onze werknemers kunnen daardoor snel schakelen wanneer dat nodig is.

 

Neem contact met ons op

Heb je openstaande of moeilijk in te vullen vacatures? Ben je een professional en geïnteresseerd in een volgende stap binnen je carrière? Wij komen graag in contact met jou om de mogelijkheden te bespreken.