Introductie

Voor een grote speler in de productie en innovatie in Aerospace constructies en toepassingen zijn wij op zoek naar een quality procurement lead positie.

Organisatie

Onze klant is een ware innovator in de Aerospace. Ze inspireren en industrialiseren de Aerospace industry al 10-tallen jaren met hun technologieën. Hiervoor combineren zij Engineering, Manufacturing excellence met een gezonde technologische pionieringsdrang.

De organisatie is een wereldspeler met ruim 18000 werknemers in 50 productielocaties, in 15 landen over de hele wereld. Zo’n beetje elke grote speler binnen de turbine en Aerospace productie leunen op hun technologieën en innovaties. Zo worden er meer dan 100.000 vluchten per dag verbeterd door de innovaties uit de koker van deze organsiatie.

Door een nauwe samenwerking met universiteiten, kennisinstituten, leveranciers en klanten blijven zij de industrie leiden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de efficiëntie te verbeteren.

Functie

Als Quality Procurement Engineer ben je onderdeel van de afdeling Quality Procurement van Aerostructures. De afdeling Quality Procurement heeft 24 medewerkers, die de kwaliteit van geleverde producten bewaken, continue verbeteren van de leveranciers stimuleren en werkwijzen borgen vanuit onze vestigingen in Hoogeveen, Papendrecht, Chihuahua (Mexico), Atlanta (USA) en Bangalore (India).

Verantwoordelijkheden

Als Quality Procurement Engineer werk je vanuit een Supplier Account Team (SAT). Je bent verantwoordelijk voor beleid en aanpak ten behoeve van selectie en ontwikkeling van leveranciers, optimale prestatie en voorspelbaarheid van BQLTC (Business, Quality, Logistics, Technology and Costing). Je stimuleert continue verbeteren in de supply chain en richt je op voorkomen en structureel oplossen van problemen. Je selecteert en beoordeelt leveranciers, begeleidt leveranciers in kwaliteitsperformance. Je plant en organiseert systeem- en proces audits en Root Cause Analyses. Daarnaast analyseer je en presenteer je resultaten van audits en leveranciers prestaties. Je traint en begeleidt leveranciers. Je bent aanspreekpunt voor alle kwaliteitsaspecten op leveranciersgebied en stemt af met SAT teams, management teams en de Quality Liaison Engineer. Reizen is onderdeel van de functie.


Functie eisen

De ideale kandidaat heeft een HBO/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde technische opleiding. Qua persoon ben je analytisch, resultaatgericht, communicatief vaardig (in Nederlands en Engels), initiatiefrijk, organisatorisch sterk, ontwikkelings- en samenwerkingsgericht. Verder ben je in staat om in ketens en processen te denken en verbetering vanuit het grote geheel te stimuleren. Kennis van bedrijfs-, inkoop-, logistieke- en productieprocessen is gewenst en kennis van APQP, Lean/6 Sigma (DMAIC, 8D, 5S) analysemethodieken en minitab zijn een pré.

Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com

Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250