Introductie

Krijg jij energie van het continue verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van producten/systemen en processen?

Ben jij op zoek naar een gevarieerde baan waarin het voorkomen van problemen en het oplossen door innovaties en continuous improvement orde van de dag is? Een rol met vrijheid om verbeteringen door te voeren en je analytisch denkvermogen te gebruiken.

Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de afdeling Quality zoeken wij een Quality Manager.

Organisatie

Onze opdracht gever levert aan de Heat Exchange markt kwalitatief hoogwaardige, waardevermeerderende oplossingen, die gebaseerd zijn op het extruderen en verwerken van aluminium profielen. De organisatie wordt binnen de Heat Exchange markt gezien worden als de meest geschikte partner door een combinatie van kwaliteit, dynamiek, flexibiliteit, klantgerichtheid, knowhow en kostenefficiency. jarenlang hebben ze deel uit gemaakt van een grote aluminium extrudeerder, maar hebben de bedrijfsactiviteiten zelfstandig voortgezet.

Krijg jij energie van het continue verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van producten/systemen en processen? Ben jij op zoek naar een gevarieerde baan waarin het voorkomen van problemen en het oplossen hiervan voorop staat? Waarin jij de vrijheid krijgt om verbeteringen door te voeren en je analytisch denkvermogen te gebruiken. Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de afdeling Quality zoeken wij een Quality Manager.
Functie

De Quality Manager is een spil functie binnen onze organisatie. Onder jouw verantwoordelijkheid wordt een grote hoeveelheid zeer diverse producten vrijgegeven. Je beoordeelt afwijkingen, keurt producten goed en af, handelt klachten en recalls af en je bent aanspreekpunt bij calamiteiten. Je werkt nauw samen met de ‘werkvloer’ en bent gericht op het (verder) optimaliseren van de kwaliteit op de diverse afdelingen. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de (internationale) leveranciers. Zo zal je onder andere interne en externe audits organiseren en begeleiden. Binnen de afdeling QA geef je leiding aan en werk je samen en met een Quality Engineer en een tweetal Laboratorium Medewerkers. Je rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director.

Je bent verantwoordelijk voor de volgende kerntaken:

• Adviseren management aangaande kwaliteits – en R&D beleid.

• Ondersteuning verkoop aangaande kwaliteitssystemen , producten, kwaliteitsvoorbereiding.

• Meewerken aan de ontwikkeling van en informeren over nieuwe producten, legeringen automobielindustrie, meetapparatuur en kwaliteitssystemen.

• Ondersteuning productie en begeleiding proeven waar nodig. Vrijgave nieuwe processen, producten en leveranciers voor productie.

• Vrijgave geblokkeerde goederen conform geldende normen.

• Het initiëren en bijwonen van leveranciersgesprekken i.v.m. kwaliteitszaken en uitvoeren van controles.

• Hoofd intern auditteam; het houden van interne en externe audits en informeren van het interne auditteam.

• Verantwoordelijk voor de kwaliteitsnormen en het kwaliteitsbewustzijn binnen onze organisatie en het daarbij behorende kwaliteitsmanagement systeem ISO 9001 en IATF 16949. En het beheren, onderhouden en optimaliseren van kwaliteitsmanagement systeem ISO 9001 / IATF 16949.

• Het verbeteren en optimaliseren van de processen van het managementsysteem binnen de organisatie.

• Het opstellen van kwaliteitsvoorschriften en de kwaliteitsnormen voor alle afdelingen mede op basis van CSR.

• De kwalitatieve aspecten producten en klachtenafhandeling.

• Opstellen en uitdragen van kwaliteitsrapportages.


Functie eisen

De ideale kandidaat is doortastend, kritisch en resultaatgericht. Je geeft richting en leiding aan het QA team. Je beschikt over gerichte kennis en ervaring (8-10 jaar), bij voorkeur opgedaan in de Automotive branche met Lean productie technieken. Verder heb je “oog en hart voor techniek”, communiceer je gemakkelijk, ben je een teamplayer, netwerker en organisator op alle niveaus binnen en buiten de organisatie.

Werktuigbouwkunde / Chemie (minimaal HBO niveau) of vergelijkbaar met relevante werkervaring.

• Kennis van of ervaring met relevante kwaliteits- en milieusystemen (ISO 9001 en IATF 16949).

• Analytisch, flexibel en resultaat gericht

• Klant-, en resultaatgericht, hoge mate van kwaliteitsgerichtheid, samenwerkend.

• Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift is vereist.

• Beschikt over een goede communicatieve vaardigheid, om o.a. testresultaten overzichtelijk te kunnen presenteren en uit te leggen aan interne en externe partijen.

• Bekend met het gebruik van internationale normen op het gebied van materialen, materiaaltesten binnen de automotive branche.

• Is zich bewust van de kwaliteits -, milieu– en veiligheidsaspecten / regelgeving binnen de afdeling en het productieproces en de gevolgen die deze aspecten teweeg kunnen brengen.Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.comLogo
linkedin logo facebook logo twitter logo

Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250