Introductie

Onze klant is een boeiend bedrijf in power generatie dat constant in beweging blijft. Als een groot industrieel maakbedrijf in de kapitaalgoederenmarkt zien zij het belang in van een zelfkritische houding en een grote mate van scherpte richting de organisatie- en bedrijfsprocessen.

In een steeds dynamisch wordende markt is van belang dat ze blijven innoveren en streven naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau. Er zijn vele mooie stappen gezet in het verleden om de Quality Engineer Productie.

Organisatie

Wat meer dan honderd jaar geleden begon als een transformatorenfabriek in het hart van Nijmegen is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met klanten in 134 landen die zij voorzien van state-of-the-art transformatoren. Als onderdeel van een multinational ontwikkelen en produceren zij vanuit de modern uitgeruste productiefaciliteit in Nijmegen grootvermogenstransformatoren. En dat al meer dan honderd jaar. De organisatie is erg trots dat zij het predicaat koninklijk mogen dragen.

De organisatie hoort tot de marktleiders op het gebied van ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van vermogenstransformatoren en secundaire installaties. Ondanks het Koninklijk predicaat is de klant koning. Elke klant of klantwens is uniek en vrijwel elke transformator is dan ook engineered-to-order.

De geavanceerde transformatoren spelen een belangrijke rol bij de opwekking en distributie van elektriciteit en de instandhouding van stedelijke energienetwerken. Duurzaamheid en MVO staan dan ook hoog op onze agenda, want een betere wereld is wat we allemaal willen. Een wereld waarin we op een verantwoorde manier met de beschikbare energie omgaan. Het is dan ook niets voor niets dat wij onze focus meer en meer verleggen richting renewable energy sources.

Met de ruim zeshonderd medewerkers halen wij dagelijks energie uit het overtreffen van de verwachting van onze klant. Op die manier werken zij samen aan het bestaansrecht voor minimaal nog honderd jaar.

Functie

In deze rol ligt het binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied dat je zelfstandig product- en kwaliteit gerelateerde zaken borgt, verbetert en managet. Dit met als doel om proactief oorzaken van problemen aan de voorkant te kunnen tackelen, maar ook met een scherpe blik op kostenreductie(s). Op deze manier draag je bij aan het first time right principe. Je focust je binnen deze rol met name op kwaliteitszaken en procesverbeteringen die gerelateerd zijn aan de Eindmontage (assemblageafdeling).

Wat je gaat doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en implementatie van het kwaliteitsbeleid, je neemt initiatief en past bestaande processen aan wanneer product- en proceskwaliteit in het geding komt;
 • Aan de hand van kwaliteitsanalyses stelt je verbetertrajecten op en leidt deze door de organisatie;
 • Je faciliteert Rapid Response Meetings;
 • Jij maakt plannen om order specifieke risico’s in productie, FAT en/of SAT te reduceren tot een acceptabel niveau;
 • Je analyseert kwaliteitsissues en bepaalt kwaliteitsstandaarden;
 • Je onderzoekt of processen voldoen aan de specificaties en normen die daaraan zijn gesteld;
 • Je escaleert grote kwaliteitsrisico’s die het bedrijfsresultaat negatief kunnen beïnvloeden;
 • Je analyseert gerapporteerde issues en doet onderzoek naar oorzaken waarbij je kwaliteitsissues onderbouwt met verzamelde feiten;
 • Je auditeert kwaliteit, maakt verbetervoorstellen, stuurt bij waar nodig en legt productieprocessen stil als de situatie daarom vraagt.

Functie eisen

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een rol als Quality Engineer binnen een productieomgeving.
 • Je hebt gedegen kennis van tools zoals 6Sigma, Kaizen, 8d, Root Cause Analysis (5Why, Fish Bone) of vergelijkbaar.
 • Je bent een echte kartrekker die plannen omzet in acties en oplossingen.
 • Je bent in staat verbeterprojecten te faciliteren en op de juiste manier te prioriteren.
 • Je bent in staat op functioneel leiding te geven en collega’s te motiveren om veranderingen te bewerkstelligen.
 • Enkele persoonskenmerken die jou typeren: kwaliteit staat bij jou op één, je gaat resultaatgericht te werk, bent organisatorisch sterk, door jouw goede communicatie skills ben je een gewaardeerd gesprekspartner die zichtbaar is richting stakeholders.

Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com


Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250