Introductie

Voor een gewaardeerde klant zijn we op zoek naar een Quality Engineer. In deze functie ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klant wanneer het om kwaliteit gaat.

Organisatie

De klant is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. Belangrijk binnen de desbetreffende organisatie is de dienstverlening aan klanten, maar ook dat zij een prettige werkomgeving creëren voor de ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij hen centraal, de organisatie hecht grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. Ze geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van hun producten: producten die ons leven aangenamer maken. Kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

De organisatie gevestigd in de top van Limburg, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers (OEM) worden geleverd.


Functie

Als Quality Engineer initieer jij voorstellen met betrekking tot de borging en het continue verbeteren van de kwaliteit van onze producten en processen. Hierin zal je samen gaan werken met een groot deel van de organisatie en rapporteer je direct aan de Quality Manager. Jouw grootste uitdaging is het ombouwen van klacht gedreven werken naar het proactief sturen op een effectieve en efficiënte samenwerking met de klant. Het is dan ook van groot belang dat je je verdiept in jouw opdrachtgevers en vanuit daar de vertaalslag maakt naar onze processen. Het opstellen en borgen van CTQ (Critical to Quality) parameters met de klant en de interne organisatie is hier een belangrijk onderdeel van.


Tot je taken als Quality Engineer behoren verder:

 • actief uitdragen van het kwaliteitsbeleid in de interne organisatie;
 • veelvuldig contact met de klant;
 • het uitvoeren van interne audits en ondersteunen bij externe audits;
 • beheren van het QMS en motiveren van verbeteringen en het doorvoeren en begeleiden hiervan;
 • bij de start van nieuwe projecten en/of wijzigingen van bestaande producten zorgdragen voor het valideren van controleplannen, definiëren van consequenties enzovoort. Hierdoor kunnen projecten effectief worden overgedragen aan de reguliere projecten;
 • analyseren, concluderen en rapporteren.

Functie eisen

Je bent proactief en daadkrachtig op het gebied van kwaliteit. Je hebt een frisse blik en staat open voor veranderingen. Het verder opzetten van structuur zie jij als uitdaging waarbij je zelf de ruimte krijgt om verbeteringen te initiëren, motiveren en uit te voeren. Bovenal ben je klantgericht en in staat om de relatie met de klant verder op te bouwen. Jij haalt je werkplezier uit het verbeteren van processen, met het oog op de visie, strategie en doelstellingen van de afdeling en de organisatie. Je hebt ervaring met data-gedreven analyses en hebt het vermogen adviezen op te stellen die onze organisatie verder helpen. Je bent communicatief vaardig, weet anderen te motiveren en bent een echte teamspeler.


Verder vragen we van je als Quality Engineer:

 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektronica, technische bedrijfskunde, chemie of mechatronica;
 • relevante werkervaring bij voorkeur vanuit een technische productieomgeving is een pré;
 • praktische kennis en ervaring met kwaliteitsstandaarden zoals ISO 9001 is een pré;
 • kennis van kwaliteitstechnieken zoals 8D en FMEA of auditing zien wij als een pré;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.


Wat biedt de organisatie je als Quality Engineer?

In de rol van Quality Engineer biedt de klant jou een uitdagende functie binnen een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van de organisatie. Zij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Steven Struijs +31 20 261 0250

Sollicitatie

Steven Struijs +31 20 261 0250