Introductie

Zoek jij een rol waar je als Quality Engineer hands on kan meewerken aan een product wat terug te vinden is in o.a. Tesla wagens?

Ben jij secuur, een aanpakker en innovatief? Wil jij een brede Quality Engineering positie en niet afgebakend werken, lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever levert kwalitatief hoogwaardige, waardevermeerderende oplossingen, die gebaseerd zijn op het extruderen en verwerken van aluminium profielen. De organisatie wordt binnen de markt gezien worden als de meest geschikte partner door een combinatie van kwaliteit, dynamiek, flexibiliteit, klantgerichtheid, knowhow en kostenefficiency. jarenlang hebben ze deel uit gemaakt van een grote aluminium extrudeerder, maar hebben de bedrijfsactiviteiten zelfstandig voortgezet.

Ben jij analytisch sterk? Staat kwaliteit bij jou op nummer 1, ben jij toe aan een 2de of 3de stap in jouw loopbaan en heb jij het potentieel om door te groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de afdeling Quality zoeken wij een Quality Engineer.

Functie

Als Quality engineer ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning, ontwikkeling en implementatie van QA-methoden in de breedste zin van het woord. Deze methodes lopen wijd uiteen, maar draaien altijd om verbetering van de kwaliteit. Het is dan ook jouw verantwoordelijkheid dat ieder kwaliteitsproces gesmeerd verloopt. Of in andere woorden, beter verloopt dan voorheen. Dankzij jouw uiterst precieze rapporten en analyses lukt je dit gelukkig altijd. Je werkt makkelijk samen, observeert en coördineert nauwkeurig alle processen, stelt (technische) documenten op én rapporteert en evalueert elk detail. Je doet alles met de waarborging van kwaliteit in je achterhoofd. En ben je daar even niet mee bezig? Dan zit je absoluut niet stil. Want met jouw ruime kennis van QA, ondersteun je altijd wel ergens. Rapportages en analyses opstellen en van hieruit samen met betrokkenen verbeteringen aan mens, organisatie dan wel machine doorvoeren conform de ISO 9001 en IATF 16949. Dat is voor jou geen ingewikkeld jargon, maar klinkklare taal. Je weet precies waar je moet beginnen.

Je bent verantwoordelijk voor de volgende kerntaken:

• Het beheren, onderhouden en optimaliseren het kwaliteitsmanagement systeem ISO 9001 en IATF 16949.

• Het verbeteren en optimaliseren van de processen van het managementsysteem binnen de organisatie.

• Het actief opstellen en onderhouden van kwaliteitsvoorschriften en kwaliteitsnormen voor alle afdelingen.

• Het onderhouden van externe contacten met klanten over kwalitatieve aspecten producten en waar nodig klachten afhandeling.

• Het adviseren en instrueren de medewerkers van alle afdelingen t.a.v. kwaliteitsnormen en kwaliteitsbewustzijn.

• Het zorgdragen voor het afwikkelen en bijhouden van een administratie t.b.v. kwaliteitsregistraties.

• Het proactief werken aan continuous improvement / continue verbetering.

• Het houden van audits en informeren en begeleiden van het interne auditteam.

• Het uitvoeren van kwaliteitsverificaties bij toeleveranciers.


Functie-eisen

De ideale kandidaat is doortastend, resultaatgericht, een echte kartrekker die ons team versterkt en heeft analytisch vermogen. Een ‘spin in het web’ met kennis op HBO/WO niveau, aangevuld met een flinke dosis ervaring (5 tot 10 jaar). Bij voorkeur heb je kennis en ervaring opgedaan in de Automotive branche met Lean productie technieken en met het opzetten en realiseren van productiedocumentatie (o.a. managementsysteem en werkinstructies).

Verder heb je “oog en hart voor techniek”, communiceer je gemakkelijk, ben je een teamplayer, interne netwerker en organisator op alle niveaus binnen de organisatie.

Functie- en Opleidingseisen:

· Werktuigbouwkunde / Chemie (minimaal HBO niveau) of vergelijkbaar met relevante werkervaring;

· Kennis van of ervaring met relevante kwaliteits– en milieusystemen (ISO 9001 en IATF 16949);

· Analytisch, flexibel en resultaat gericht;

· Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift is vereist;

· Beschikt over een goede communicatieve vaardigheid, om o.a. testresultaten overzichtelijk te kunnen presenteren en uit te leggen aan interne en externe partijen;

· Bekend met het gebruik van internationale normen op het gebied van materialen, materiaaltesten binnen de automotive branche;

· Is zich bewust van de kwaliteits -, milieu – en veiligheidsaspecten / regelgeving binnen de afdeling en het productieproces en de gevolgen die deze aspecten teweeg kunnen brengen.Inlichtingen

Roderick Hondelink

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: roderick@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.comLogo
linkedin logo facebook logo twitter logo

Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250