Introductie

Heb je een passie voor food en lijkt het je leuk om de kwaliteitsafdeling binnen een groot familiebedrijf verder op te bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie


Over de organisatie

De organisatie is een familiebedrijf en is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kwaliteitsvlees voor de horeca, grootverbruik en de institutionele markten. Ze werken voornamelijk erg veel samen met Sligro.

Eind jaren 50 begon de oprichter van de organisatie zijn eigen kruidenierswinkel met een slagerij. Hij bezorgde toen der tijd het vlees nog persoonlijk bij de klanten thuis met zijn bakfiets. Zijn vrouw zorgde voor de kruidenierswinkel. Zijn twee zonen hebben het stokje overgenomen en staan vandaag de dag nog steeds met heel veel passie aan het roer van het familiebedrijf, waar de derde generatie zich ook al heeft aangemeld. Wat ooit begon met ambachtelijke slagerijen in de regio, is uitgegroeid tot een landelijk toonaangevend en modern vleesverwerkend bedrijf.

Het assortiment is in grote lijnen afkomstig van een viertal diersoorten namelijk; rund, varken, kalf en lam. De producten zijn zowel vers, diepvries, gegaard als sousvide gegaard op diverse manieren verkrijgbaar. Door hun wereldwijde inkoop netwerk zorgen ze ervoor dat ze een breed en diep assortiment kunnen aanbieden richting hun klanten. Het complete assortiment bevat meer dan 2500 vleesproducten. De vleesproducten zijn afkomstig van allerlei specifieke rassen zoals Iberico varkensvlees, Wagyu rundvlees en Pyreneeën melklamsvlees. Ieder ras heeft specifieke kwaliteiten die tot uiting komen in het vlees.


Functie

Binnen de organisatie werken circa 15 mensen op het kantoor. Als Quality Assurance Officer ga je, samen met een extern kwaliteitsbureau, zorgen voor de continuïteit van de kwaliteit en voedselveiligheid binnen de organisatie.

Als Quality Assurance Officer bieden we je een functie waarbij jij je passie voor food en kwaliteit optimaal kunt benutten. Je bent hoofdverantwoordelijke voor de kwaliteitsafdeling en rapporteert je bevindingen aan de directie. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het:

 • Coördineren en begeleiden van interne – en externe audits;
 • Opstellen van kwaliteitsmanagement rapportages;
 • Adequaat opvolgen en afhandelen van klachten en afwijkingen;
 • Optimaliseren van de kwaliteit van het productieproces;
 • Onderhouden en controleren van het artikelbestand op basis van ingrediëntendeclaraties, allergenenmanagement en etikettering;
 • Bewaken en actueel houden van het kwaliteitshandboek;
 • Opvolgen van (nieuwe) wet- en regelgeving met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid.

Functie eisen

Functie eisen:

Een hands on mentaliteit, sterke communicatieve vaardigheden en een zelfstandige manier van werken. Daarnaast verwachten wij dat je beschikt over:

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van voedingsmiddelentechnologie;
 • Ervaring in een kwaliteit gerelateerde functie binnen de voedingsmiddelenindustrie;
 • Kennis en ervaring met normen zoals FSSC 22000 en SKAL;
 • Kennis van microbiologie, allergenenmanagement en etikettering;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Inlichtingen

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM


Tel: +31 20 261 0250

Mail: davide@sourcewellengineering.com

Sollicitatie

Davide Peluso +31 20 261 0250