Introductie

Op dit moment zijn wij op zoek naar een zelfstandige, ervaren en reislustige QC engineer en supervisor.


Ben jij dit? lees snel verder voor de volledige functie omschrijving!

Organisatie

De klant is een internationale projectenorganisatie, gespecialiseerd in het leveren van o.a. akoestische producten en uitlaatsystemen over de hele wereld aan klanten in de energie- en petrochemische sector. Het bedrijf is onderdeel van een beursgenoteerde Amerikaanse organisatie in de sustainability.

Tailormade oplossingen en complexe projecten worden vanuit het hoofdkantoor in de regio Harderwijk aangestuurd. Hier worden de werkzaamheden op het gebied van engineering, projectmanagement, contractmanagement, inkoop en kwaliteitszorg uitgevoerd. Veel productie- en assemblagewerk wordt uitbesteed aan contractors in o.a. Oost-Europa, Amerika en Azië. De organiastie is door de investeringen in de energiesector en de petrochemische industrie de laatste jaren sterk gegroeid tot een internationale onderneming. Ter ondersteuning zijn verkoopkantoren in Singapore en de Verenigde Staten geopend.

Functie

In deze afwisselende rol ben je, samen met een ervaren collega, verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteitsspecificaties en –standaarden in de uitvoering van de projecten. Je hebt een bewakings- en signaleringsplicht en bent aanspreekpunt voor klanten voor kwaliteits-technische zaken. Het gaat zowel om projecten voor akoestische producten (omvang € 6.000 – enkele tonnen) als uitlaatsystemen (omvang enkele miljoenen). De projecten variëren sterk in doorlooptijd, technische complexiteit en documentbelasting. Er wordt in landen verspreid over de hele wereld geproduceerd.

Gemiddeld ben je zo’n 40-50% van de tijd in het buitenland op de productielocaties. Meestal voor de duur van een week, maar bij uitzondering ook voor langere periodes. Je hebt daar contact met (een vaste groep ZZP’ers) supervisors die de las- en productie inspecties op de productielocaties uitvoeren en de processen monitoren. Je voert ook zelf fysiek inspecties uit op de productie en het laswerk. Tevens beoordeel je de documentatie en het proces, stelt rapporten op en communiceert deze met de projectmanager en de klant. Bij ernstige afwijkingen ben je ertoe bevoegd het productieproces stil te leggen en weer vrij te geven wanneer zaken op orde zijn. Naast project gerelateerde locatiebezoeken, voer je ook audits uit bij nieuwe contractors. Tevens ben je verantwoordelijk voor het coördineren van onderzoek n.a.v. klachten en afwijkingen.

Vanaf het moment dat jouw salescollega’s een aanbieding doen aan een (potentiële) klant, ben je betrokken bij het project. De door de klant aangeleverde technische documenten worden door jou beoordeeld op afwijkingen van de standaardnormen. Dit levert input op voor de op te stellen offerte.

Wanneer de opdracht wordt binnengehaald, stel je op basis van de kwaliteitsspecificaties een Inspectie en TestPlan op (ITP) voor de productie. Je beschrijft processen, keuringseisen en -methoden en maakt een planning voor de ‘witness points’ (met of zonder de klant). Je bent aanwezig bij de kick-off meeting waar ook het ITP wordt doorgenomen. Eventuele opmerkingen van de projectmanager of de klant worden nog verwerkt waarna het ITP naar de contractor voor productie wordt verzonden. Gedurende de uitvoering van het project blijf je nauw betrokken. Bij wijzigingen, afwijkingen of problemen zoek je naar een oplossing of alternatief en zorg je dat specificaties en documentatie weer op orde is. Je werkt intensief samen met de contractor, projectmanager en supervisor.

Je hebt te maken met veel internationale wetgeving, documentatie en rapporten die je leest, beoordeelt, toepast of opstelt. De meeste communicatie met betrokken partijen verloopt via email. De voertaal, ook intern, is Engels.


Functie-eisen

Je hebt een gedegen technische opleiding. Ook heb je kennis van lastechnieken (NDO, ASME, AWS en/of IWT), kwaliteitssystemen en internationale productnormen en -specificaties. Je bent het gewend om te werken in andere culturen en je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Persoonskenmerken

Vanuit een samenwerkingsgerichte instelling en de drive om mooie, succesvolle projecten uit te voeren, zie je er de uitdaging in om kwaliteit technisch gebied zaken goed te borgen. Je bent kritisch maar respectvol, staat stevig in je schoenen en hebt overtuigingskracht maar bent niet dominant. Je ‘snapt het spel’ van het ene moment op je strepen te staan en het andere moment het aanpassingsvermogen te hebben om tot oplossingen te komen. Taalkundig en analytische ben je sterk ontwikkeld en ben je in staat zaken te vertalen naar concrete, gestructureerde rapporten. Jouw manier van werken in planmatig, gestructureerd en doordacht. Tevens ben je communicatief zeer vaardig waardoor je met alle verschillende typen personen waar je mee te maken hebt goed kunt afstemmen en hen continu op de hoogte houdt met relevante informatie. Je bent in staat verantwoordelijk om te gaan met de grote mate van vrijheid die je in deze rol hebt. Dit betekent dat je zelf startend, – sturend en gedisciplineerd bent en er goed tegen kunt om regelmatig alleen op reis te zijn en op afstand contact met collega’s te onderhouden.



Inlichtingen

Roderick Hondelink

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

@: roderick@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com