Introductie

Voor de kwaliteitsafdeling van onze klant zijn we op zoek naar een fulltime QA/QC-medewerker. Deze afdeling bestaat verder uit een QA-manager en een QC-medewerker.Organisatie

Over de organisatie

De organisatie is een producent van vlees- en vegetarische producten en levert aan gerenommeerde merken in markten wereldwijd. Producten worden in samenwerking met de klant ontwikkeld en geproduceerd op één van hun twee productielocaties. De productielocatie in Breda is geheel vegetarisch.

Wat zij willen bereiken, zit in hun mensen, de machines, de technische kennis van zaken en hun focus op de consumentbehoeften. Dat maakt dat ze bekend staan om hun verrassende en vernieuwende toepassingen.

De organisatie is een Brabants familiebedrijf dat hecht aan dienstverlening vanuit wederzijdse openheid, respect, loyaliteit en verantwoordelijkheid. Gisteren, vandaag en morgen! Zij hebben langdurige samenwerkingsrelaties met hun klanten, leveranciers en medewerkers. Bij de organsiatiewerken zo’n 100 medewerkers op 2 locaties, waar een informele sfeer hangt, ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en waar werknemers de ruimte krijgen om kansen en verantwoordelijkheden met beide handen aan te pakken. De organisatie is voor diverse GFSI- en klantnormen gecertificeerd.

Wat bieden zij?

Een uitdagende en interessante werkplek in een groeiende en informele organisatie met de mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling. Het arbeidsvoorwaardenpakket is prima en de CAO voor de vleesverwerkende industrie is van toepassing

Functie

Over de functie

In deze functie vertegenwoordig je een combinatie van QA- en QC-werk, met een verhouding van ongeveer 80/20. Je werkzaamheden zullen dus zowel op kantoor als op de productievloer liggen, maar ook af en toe bij leveranciers of eventueel klanten.

Binnen je functie vallen de volgende werkzaamheden:

 • Onderhouden van het kwaliteitssysteem onder begeleiding van de QA-manager
 • Valideren van diverse producten en processen
 • Begeleiden van klant- en normaudits
 • Uitvoeren van interne en leveranciersaudits
 • Beoordelen van kwaliteit van product en proces en het doen en implementeren van verbetervoorstellen
 • Opstellen, beheren en onderhouden van grondstof- en eindspecificaties
 • Afhandelen van inkomende en uitgaande klachten
 • Bijdragen in diverse kwaliteitsprojecten in samenwerking met collega’s
 • Intern en extern rapporteren over diverse kwaliteitsaspecten
 • Contacten onderhouden met leveranciers en klanten en daarbij mogelijkheden voor continue verbetering zoeken
 • Het trainen van medewerkers op het gebied van HACCP en aanverwante onderwerpen
 • Beoordelen kwaliteit eindproduct, halffabricaat en grondstoffen
 • Uitvoeren van proces- en productcontroles
 • Kwaliteitsissues op de productievloer beoordelen en advies geven over te nemen acties
 • Beoordelen van schoonmaak door visuele controle en monstername en adviseren over verbetering
 • Als aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de kwaliteitsdienst fungeren voor collega’s van andere afdelingen, leveranciers, klanten en overige instanties

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Je hebt een MBO+/HBO opleiding voedingsmiddelentechnologie afgerond of vergelijkbaar. Enkele jaren werkervaring is een pré. Uiteraard zal een inwerkperiode nodig zijn om de organsiatie, de processen en alle producten te leren kennen, maar er wordt een hoge dosis zelfstandigheid verwacht, in combinatie met de mogelijkheid goed samen te kunnen werken met collega’s van diverse disciplines (productie tot directie).

Vanwege de hoge snelheid van ontwikkelingen is het belangrijk dat je snel kan schakelen en kan prioriteren, uiteraard in samenspraak met de QA-manager. Je hebt een gedegen kennis van zaken en diverse kwaliteitsnormen en -wetgevingen. Je kan dit duidelijk overbrengen naar derden en fungeert daarmee als sparringpartner van o.a. de QA-manager en de productieleiding. In je werk ben je flexibel, oplossingsgericht, gestructureerd, initiatiefrijk en heb je een kritische blik.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk, tevens soepele beheersing van MS Word, Excel en Powerpoint.

Inlichtingen

Davide Peluso

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: davide@sourcewellengineering.com

Sollicitatie

Davide Peluso +31 20 261 0250