Introductie

Voor een gewaardeerde klant in de olie & gas en duurzaamheid zijn wij op zoek naar een organisatorisch sterke en gedreven Project Manager.


Organisatie

Onze klant is een internationale projectenorganisatie, gespecialiseerd in het leveren van o.a. akoestische producten en uitlaatsystemen over de hele wereld aan klanten in de energie- en petrochemische sector. Het bedrijf is onderdeel van een beursgenoteerde holding in sustainability.

Tailormade oplossingen en complexe projecten worden vanuit het hoofdkantoor in de regio Harderwijk aangestuurd. Hier worden de werkzaamheden op het gebied van engineering, projectmanagement, contractmanagement, inkoop en kwaliteitszorg uitgevoerd. Veel productie- en assemblagewerk wordt uitbesteed aan contractors in o.a. Oost-Europa, Amerika en Azië. De organisatie is door de investeringen in de energiesector en de petrochemische industrie de laatste jaren sterk gegroeid tot internationale onderneming. Ter ondersteuning zijn verkoopkantoren in Singapore en de Verenigde Staten geopend.

De organisatie heeft flexibiliteit, eigen initiatief en korte communicatielijnen hoog in het vaandel staan. Op dit moment zijn er 40 mensen werkzaam bij deze orgsansiatie.Functie

Het betreft een uitdagende, afwisselende functie waarin je meerdere internationale projecten tegelijkertijd runt. Het betreffen in eerste instantie voornamelijk projecten voor akoestische producten (silencers) met een omvang van enkele duizenden tot tonnen euro’s en een doorlooptijd van 2 tot 5 maanden. De productie vindt plaats in landen verspreid over de hele wereld. Klanten zijn veelal veeleisende internationaal opererende multinationals met hoge kwaliteits- en professionaliteitsstandaarden. Gemiddeld werk je zo’n 80% van je tijd vanuit het kantoor in de regio Harderwijk-. De rest van de tijd reis je naar klanten, toeleveranciers en bouwlocaties in binnen- en buitenland. In deze functie stuur je op projectmatige basis een team aan met projectengineers, een project assistent en een supply engineer die vanuit de locatie in de regio Harderwijk werken en supervisors die op buitenlandse productie- en bouwlocaties werken om de productie en het proces te controleren en bewaken. Je bent als peoplemanager verantwoordelijk voor het inspireren, motiveren, beïnvloeden en sturen van jouw team, inleners, leveranciers en klanten.

De kick-off meeting is het overdrachtsmoment van sales naar projectuitvoering. Op basis van een datasheet, de klantspecificaties en het ITP (Inspectie en TestPlan) stuur je de engineers aan die de uitwerking van de overzichtstekeningen en fabricagetekeningen verzorgen. Jij anticipeert, stuurt, plant, organiseert een project van A tot Z; je bent verantwoordelijk voor de gehele technische, kwalitatieve, financiële en operationele, logistieke projectbewaking alsook voor de nacalculatie, projectevaluatie en het in gang zetten van het facturatieproces. Je maakt projectplannen, bewaakt budgets en maakt voortgangsrapportages voor directie, management en externen. Documentatie is een belangrijk aspect binnen het project; het betreft een omvangrijk aantal documenten die in relatief korte tijd op orde dient te zijn en omvat o.a. de General Arrangement, Production Order, tekeningen, ITP, databoek, onderzoeksrapporten, materiaalcertificaten, coatingtesten en laspapieren. Tussentijds schakel je regelmatig met de klant en de productielocatie om de voortgang te bewaken en bij te sturen waar nodig.

Je hebt te maken met diverse technische onderwerpen variërend van materiaalkunde, sterkte-berekeningen, maatvoeringen, constructietechniek tot akoestiek. Naast deze technische onderwerpen heb je veel te maken met juridische, financiële en bedrijfskundige vraagstukken en ben je verantwoordelijk voor de borging van product- en proceskwaliteit. Hiervoor werk je ook intensief samen met collega’s van de afdeling kwaliteit. Zowel intern alsook extern heb je face to face, telefonisch en per mail intensief overleg met een grote diversiteit aan gesprekspartners.

Op termijn is het mogelijk dat je, afhankelijk van jouw ontwikkeling en die van de organisatie, tevens projecten op het gebied van uitlaatsystemen (exhaust) gaat aansturen. Deze projecten hebben een langere doorlooptijd (soms enkele jaren), een grotere omvang (enkele miljoenen), zijn zeer complex qua organisatie.


Functie eisen

Vanuit een samenwerkingsgerichte instelling en de drive om mooie, succesvolle projecten uit te voeren, zie je er de uitdaging in om kwaliteit technisch gebied zaken goed te borgen. Je bent kritisch maar respectvol, staat stevig in je schoenen en hebt overtuigingskracht maar bent niet dominant. Je ‘snapt het spel’ van het ene moment op je strepen te staan en het andere moment het aanpassingsvermogen te hebben om tot oplossingen te komen. Taalkundig en analytisch ben je sterk ontwikkeld en ben je in staat zaken te vertalen naar concrete, gestructureerde rapporten. Jouw manier van werken in planmatig, gestructureerd en doordacht. Tevens ben je communicatief zeer vaardig waardoor je met alle verschillende typen personen waar je mee te maken hebt goed kunt afstemmen en hen continu op de hoogte houdt met relevante informatie. Je bent in staat verantwoordelijk om te gaan met de grote mate van vrijheid die je in deze rol hebt. Dit betekent dat je zelf startend, – sturend en gedisciplineerd bent en er goed tegen kunt om regelmatig alleen op reis te zijn en op afstand contact met collega’s te onderhouden.

  • Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld: werktuigbouwkunde, electrotechniek, scheepsbouwkunde, vliegtuigbouwkunde, chemische technologie;
  • Je hebt werkervaring in een soortgelijke technische projectmanagersfunctie in een internationale setting.
  • Bovendien ben je een technisch generalist die ruime ervaring heeft met het runnen van complexe projecten.
  • Ook heb je kennis van kwaliteitssystemen en internationale productstandaarden. Normen als ASME, AWS en 1090 zijn jou niet vreemd. Verder is kennis van klantspecificaties binnen de chemie en olie & gas belangrijk;
  • Je bent het gewend om te werken in andere culturen en je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Persoonskenmerken

Je bent een stevige persoonlijkheid en doortastend en duidelijk in je communicatie. In een dynamische omgeving ben je goed in staat prioriteiten te stellen en je bent gewend te denken in processen. Bovendien heb je een sterk ontwikkeld, analytisch vermogen en je kan goed overzicht houden over meerdere, complexe projecten tegelijkertijd. Hierbij heb je de gave om belangrijke details niet over het hoofd te zien. Tevens kun je gemakkelijk schakelen tussen de diverse interne en externe gesprekspartners en kun je hen van de juiste informatie voorzien. Je hebt de stijlflexibiliteit om met verschillende culturen om te gaan. Als collega weet je wat er speelt en je bent technisch, organisatorisch en commercieel creatief; je maakt gebruik van onconventionele oplossingen. Een hoog kwaliteitsbewustzijn, een gestructureerde manier van werken en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is.


Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com


Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250