Introductie

Lean jij maar even achterover in je bureaustoel en werp je verbeter blik maar even op deze mooie functie. Je passie voor continue verbeteren, verduurzamen en coachen zullen perfect aansluiten bij deze gave uitdaging! Daarnaast kom je terecht in een organisatie met een informele bedrijfscultuur waarin ze naast je skills en je drive met name ook je persoonlijkheid en cultural fit nog veel belangrijker vinden! Ben jij al nieuwsgierig geworden om voor deze organisatie als Operationeel Excellence Specialist aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder!

Organisatie

Onze zeer gewaardeerde klant en tevens vaste partner ontwikkelt, produceert en distribueert kunststof high performance B2B verpakkingsoplossingen voor de farmaceutische en specialty chemicals industrie. Ze ondersteunen hun wereldwijd opererende klanten bij het verhogen van de verkopen, het verminderen van de kosten en het borgen van de veiligheid, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van hun verpakkingen. Het assortiment van de organisatie bestaat uit een brede range van productlijnen, ontwikkeld voor het transport van gevaarlijke goederen (UN-approved). Verder zijn ze ingericht op het op maat ontwikkelen van verpakkingsoplossingen. Hun ontwikkelings-, productie- en logistieke processen zijn gecertificeerd door onafhankelijke instanties, worden regelmatig geïnspecteerd door middel van audits en voldoen aan de hoge eisen van de klanten en omgeving.

Functie

Als Operational Excellence Specialist draag je de lean cultuur uit binnen de organisatie. Je gaat aan de slag met het opzetten en implementeren van een Operational Excellence/Lean programma, inclusief verbeter toolboxen (RCA, 5S, Kaizen, standaard werk, etc.) Je traint, coacht, helpt en leert operationeel leidinggevenden om te sturen op hun KPI’s en zorgt ervoor dat de teams door toepassing van de juiste tools elke dag een beetje beter worden in het continu verbeteren gedachtegoed. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Operations Director. Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: Je signaleert, analyseert en implementeert verbeteringen samen met de operationeel leidinggevenden; Je creëert een positieve Lean verbetercultuur binnen de organisatie; Je demonstreert de toegevoegde waarde van Lean door de gerealiseerde verbeteringen zichtbaar te maken; Je coacht Operationeel leidinggevenden bij het implementeren van de cultuur van continu verbeteren; Je stimuleert de verbeterteams om uitdagende doelen te stellen; Je ontwikkelt en geeft lean toolboxen om de vaardigheden van continu verbeteren te verhogen.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische bedrijfskunde, Supply chain of vergelijkbaar; Minimaal 2-5 jaar werkervaring in een lean/ Operational Excellence rol, bij voorkeur in een technische omgeving; Ervaring met het invoeren van lean technieken binnen een organisatie (Kaizen, OEE, VSM, 5S). Green/black belt certificering is een pré; Je bent analytisch, data driven en een kei in conceptueel denken; Je bent een teamplayer met gevoel voor humor, die in staat is om mensen te overtuigen en te motiveren om Lean verandering te ondergaan en te ondersteunen; Je bent de drijvende kracht achter de verbeterteams en in staat om plannen om te zetten in concrete acties; Je bent een gesprekspartner voor zowel collega’s in de operatie als het management; Beheersing van de Nederlands en Engels taal.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden over de functie Operational Excellence Specialist? Neem dan direct contact met ons op! Davide Peluso | Davide@sourcewellengineering.com | +31 20 261 0255

Sollicitatie

Team Food