Introductie

Ligt je hart bij het opstellen van specificaties? Zorg je ervoor dat de interne afdelingen zijn aangehaakt en voel je je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het controlesysteem van de etiketten? Lees dan snel verder!

Organisatie

Al meer dan 25 jaar levert onze klant voorverpakte vers producten aan de Retail, horeca en institutionele markt. Ze verwerken en verpakken hun producten met de modernste technieken. Door de perfecte, centrale ligging zijn ze in staat om hun klanten optimaal te bedienen en zijn ze inmiddels één van de grootste leveranciers van voorverpakte vers producten aan de Retail. Ze streven voortdurend naar nieuwe ideeën en concepten waarmee ze hun innoverende rol kunnen behouden. Bij deze organisatie stap je binnen in een dynamische wereld met zo’n 200 vaste collega’s en ruim 150 uitzendkrachten.

Functie

Als Medewerker Specificatiebeheer ben je vooral verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het specificatiebeheersysteem. Dit doe je door het opstellen en beheren van de verschillende recepturen en productspecificaties die in samenwerking met de afdeling Productontwikkeling tot stand komen. Daarnaast ben je er verantwoordelijk voor dat het interne goedkeuringsproces tijdig en op de juiste manier wordt doorlopen waarbij de relevante afdelingen zijn aangehaakt. Aanvullend zijn o.a. de volgende werkzaamheden onderdeel van je functie: Zorgdragen voor de interne informatiestroom met betrekking tot het specificatiebeheersysteem; ophalen en delen van relevante informatie; Kwantificeren van kruisbesmettingen (allergenen) vanuit grondstoffen naar eindproduct; Invoeren van recepturen en het verwerken van de stappen binnen het productieproces in het specificatiebeheersysteem; Inhoudelijk meedenken over de haalbaarheid van een receptuur in samenwerking met de afdeling Productontwikkeling; Invullen en verwerken van specificaties/vragenlijsten en gerelateerde vragen betreffende kwaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid van klanten en afnemers; Mede vaststellen van controlepunten van de etiketten om deze vervolgens goed te keuren op basis van wetgeving, duurzaamheidsstandaarden en eisen van klanten; Formuleren van passende werkinstructies voor collega’s op de productievloer; Constateren en rapporteren van afwijkingen en het doen van verbetervoorstellen; Ondersteunen bij het uitvoeren van het kwaliteitsjaarplan.

Functie-eisen

Een afgeronde MBO niveau 4 opleiding in de richting van levensmiddelentechnologie; Relevante werkervaring in de foodsector is een pre; Affiniteit met de logistieke en/of voedselverwerkingsindustrie; Resultaatgerichtheid, analytisch vermogen, accuraat en willen samenwerken; Actuele kennis van wet – en regelgeving op het gebied van levensmiddelen; Goede beheersing van het MS Office pakket; Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands, Duits is een pré.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden over de functie Medewerker Specificatiebeheer? Neem dan direct contact met ons op! Davide Peluso | Davide@sourcewellengineering.com | +31 20 261 0255

Sollicitatie

Team Food