Introductie

Voor onze meest gewaardeerde klant zijn wij op zoek naar een manager Werktuigbouwkunde Technische Dienst.

Ben jij een goede hands-on organisator, vind je het leuk om onderhoudsconcepten op te zetten en verbeteren? Heb je kennis van Hydraulica en Pneumatiek?

Lees dan snel verder!


Organisatie

De opdrachtgever produceert stalen gelaste buizen voor de automotive -, constructie/bouw-, agri-, en verwarmingssector. De buizen worden vooral gemaakt op klantspecificatie en worden in veel vormen geproduceerd (rond, rechthoekig, vierkant of met een ander speciaal profiel). Op de vestiging werken bijna 500 medewerkers. De geproduceerde buizen zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto’s (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens en vele andere producten.

Je maakt deel uit van onze onderhoudsorganisatie. Binnen de onderhoudsorganisatie is de organisatie druk bezig de processen en werkwijzen te verbeteren, van eerste melding tot evaluatie van de onderhoudsorder, dat noemen zij het onderhoudverbeterprogramma (Company Asset Management Framework – CAMF). De uitdaging die er voor de nieuwe manager WKD ligt is vooral het managen van deze veranderingen binnen de organisatie.

Het team Werktuigbouwkundige Technische Dienst / WKD bestaat uit drie werkvoorbereiders, en circa 12 eigen en externe monteurs, die allemaal in 1 gebouw op onze site werken. In dit gebouw is ook het technisch magazijn gevestigd, die ook onder jou zal vallen, en waar alle reserve- en reparatie onderdelen opgeslagen worden. Met de werkvoorbereiders heb je meerdere malen per week overleg inzake alle zaken die onder de werkstroom vallen en dagelijks als het gaat om de prestaties van de productielijnen, waarbij natuurlijk ook de storingen besproken worden. De filosofie is dat een storing maar 1 keer voor hoeft te komen, binnen de mogelijkheden van de eigen afdeling doet de organisatie er alles aan om dat mogelijk te maken. Dat kan zijn aanpassen van preventief onderhoudsplannen, inspecties en het, al dan niet in samenwerking met engineering, uitvoeren van kleine en grote modificaties.

Jouw fabriek:

Deze locatie is de op één na grootste producent van buizen in Europa en heeft vijf productie locaties. Ze hebben twee vestigingen in de UK en in Nederland zit de organisaite in Limburg, Zuid-Holland en Brabant. De buizen worden met name geproduceerd op klantspecificatie. Ze kunnen rond, rechthoekig, vierkant of met een speciaal profiel geproduceerd worden en moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De grootste afzetmarkten zijn de automotive-, bouw / constructie-, agri- en verwarmingssector. De buizen zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto’s (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens, etc. en vele andere producten.

Functie

In de rol van Manager WK D / WTB voor de Technische Dienst ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van je team, circa 15 medewerkers. Je bent regelmatig op de werkvloer aanwezig om je teamleden te coachen, te trainen en te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Daarnaast ben je de sparringspartner voor zowel monteurs als werkvoorbereiders voor de werktuigbouwkundig inhoudelijke vraagstukken. Op basis van de productiedoelstellingen draag je samen met je team, en in nauwe samenwerking met andere ondersteunende afdelingen, zorg voor de gewenste technische beschikbaarheid van alle installaties, tegen optimale kosten. Je hebt goed in kaart waar de grootste uitdagingen liggen, niet alleen voor die dag maar ook voor de lange termijn en kom je zelf met verbetervoorstellen. Daarnaast heb je de dagelijkse leiding over het technische magazijn.

Daarnaast zijn jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Zorgen voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting en zorgdragen voor het personeelsbeheer;
 • Ondersteunen van monteurs bij het oplossen van storingen en uitvoeren van regulier onderhoud daar waar nodig;
 • Bijdragen aan het ontwikkelen van het TD-jaarplan, waaronder (vervangings-)investeringen, verbeteringen beschikbaarheid installaties, veiligheidsprojecten etc;
 • Mede opstellen en naleven van voorschriften om te voldoen aan wettelijke en eigen bepalingen en daarmee veiligheid van eigen personeel, installaties en omgeving te waarborgen;
 • Het laten voorbereiden, plannen, aansturen en controleren van de preventieve onderhoudswerkzaamheden, zodanig dat het onderhoudsconcept evenals werkzaamheden in kader van modificaties en nieuwbouwprojecten efficiënt kunnen worden uitgevoerd met minimale verstoring van productieproces.

Functie eisen

 • In het bezit zijn van een afgeronde opleiding op HBO-niveau, het liefst een technische opleiding;
 • Kennis van en ervaring hebben met onderhoudssystemen in een productie/ technische omgeving is noodzakelijk;
 • In het bezit zijn van een HBO diploma, bij voorkeur in de richting Werktuigbouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar ervaring hebben in een leidinggevende functie in een technische omgeving;
 • Op een stimulerende wijze richting en begeleiding geven aan medewerkers en samenwerken stimuleren;
 • Openstaan voor eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen;
 • Goed veiligheids- en verantwoordelijkheidsgevoel hebben;
 • Beschikken over de volgende competenties: goede communicatieve vaardigheden, daadkracht, hands-on mentaliteit, creativiteit en analytisch vermogen;
 • Kennis hebben van SAP PM is een pré.

Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com


Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250