Na een lange zoektocht heb je eindelijk je droombaan gevonden en je potentiële werkgever nodigt je uit om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Het bedrijf vraagt voorafgaand of je je recentste loonstrook kan toe sturen, dit hoort namelijk bij het proces. Maar mag een nieuwe werkgever wel vragen om je loonstrook te delen?

Wanneer je gaat solliciteren zal er ergens in het sollicitatiegesprek het aspect ‘loon’ besproken worden. Ze doen dit omdat ze willen weten of de salarisindicatie enigszins past binnen een bepaald budget en wat het bedrijf over heeft voor de functie. In sommige gevallen is een salarisindicatie veelte hoog. Hierdoor krijgt het bedrijf al snel een indicatie of ze veder willen gaan met een kandidaat of dat een kandidaat te duur is.

Het komt steeds vaker voor dat werkgevers vragen om je loonstrook te delen. Voor hen heeft dit zo zijn voordelen. Op basis van de loonstrook kan de potentiële werkgever een salarisvoorstel doen. De meeste werknemers vinden het bij een nieuwe baan belangrijk om er financieel op vooruit te gaan en zijn ze bang dat inzage in hun loonstrook de kans op loonsverhoging verkleint. Is het daarom wel slim om een loonstrook te laten zien bij een sollicitatie? Of kun je dit beter achterwege laten?

Staat een werkgever in zijn recht om naar je loonstrook te vragen?

Ja, een bedrijf heeft het recht om een sollicitant te vragen naar zijn of haar loonstrook, maar als werknemer mag je dit ook weigeren. Het kan soms tot lastige situaties zorgen, maar het weigeren van het laten zien van je salarisstrook is géén geldige reden voor een werkgever om je af te wijzen.

Waarom je niet je loonstrook moet delen.

In de meeste gevallen kun je meer voordelen behalen door blanco je salarisonderhandeling in te gaan. Als je goed weet waar je krachten liggen en je durft te onderhandelen, zou je zomaar een paar honderd euro per maand extra kunnen gaan verdienen. Laat je je loonstrook wél zien, dan wordt de kans op verhoging een stuk kleiner.

Een extra tip bij het doorgeven van je arbeidsvoorwaarden.

Als je er voor kiest om je loonstrook te laten zien, zorg er dan voor dat je alle informatie met de potentiële werkgever deelt. Heb je bijvoorbeeld een 13de maand, een vaste bonus, hoge of lage pensioenpremie en vaste vakantiedagen? Dan kan dit helpen bij het vormen van een passend voorstel. Je wilt er uiteindelijk niet met je bruto jaarinkomen op achteruit gaan.