Introductie

Wij zijn opzoek naar een Key Account Manager Contract Logistiek voor een toonaangevende speler binnen de markt. Heb jij ruime kennis over logistieke dienstverlening en warehouse en transport oplossingen? Ben jij communicatief sterk? En ga jij geen uitdaging uit de weg? Solliciteer dan op deze unieke functie. 

Organisatie

De opdrachtgever is één van de grootste Logistieke dienstverleners ter wereld. Ze zijn nr. 1 in Frankrijk en nr. 4 in Europa. Met meer dan 40.000 professionals zijn zij aanwezig in 67 landen en hebben een global netwerk in 120 landen. Met de organisatie in Nederland voeren zij (voornamelijk) Freight Forwarding, Contract Logistics en Transport Management activiteiten uit. Hun missie: ‘we help our clients succeed by overcoming logistical constraints’. De ‘signature’ is: ‘Keep Rising’.

Als Key Accountmanager ben je de schakel tussen de bestaande klanten en de organisatie. Je bent in deze rol ieder dag bezig met het beheren, realiseren en ontwikkelen van de contract logistieke business activiteiten van bestaande klanten binnen de strategie van het Marketing en Business Plan. Je klantportfolio zal bestaan uit een aantal klanten die variëren in omvang en complexiteit. Jouw klanten bevinden zich in verschillende vestigingen in Almere en Rotterdam en bestrijken verschillende verticale markten. Je ondersteunt de site manager met het contractbeheer en bewaakt het werken volgens onze blue print. Bij afwijkingen ga je in gesprek met de operatie en de klant. Jij zorgt dat de klanten altijd bij jou terecht kunnen en creëert een duurzame vertrouwensrelatie. Om jouw klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren is een goede samenwerking met operations en diverse supportafdelingen een vereiste. Je hebt klanttevredenheid hoog in het vaandel. De Key Account Manager maakt deel uit van het Marketing & Sales team Nederland.

Functie

  • Accountmanagement: bestaande business beheren en het vergroten van de share of wallet middels cross and up selling, maar ook door aanbrengen van nieuwe projecten, zodat doelstellingen binnen de randvoorwaarden zijn gerealiseerd en efficiënt en doelmatig worden uitgevoerd;
  • Relatiebeheer: opbouwen en onderhouden van een goede relatie met beslissingsbevoegde vertegenwoordigers van bestaande klanten alsmede leveranciers, zodanig dat groei activiteiten gerealiseerd kunnen worden;
  • Adviseren: management voorzien van advies, zodanig dat op verantwoorde wijze het commercieel beleid ondersteunt en uitgevoerd kan worden.

Functie-eisen

  • Relevante HBO / Universitaire opleiding (logistiek);
  • Uitgebreide Kennis van logistieke dienstverlening en specifiek warehousing en transport oplossingen;
  • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlands en Engelse taal.
  • Inzicht in de concurrentieverhoudingen in binnenlandse en buitenlandse markten;
  • Communicatief sterk en sociaal vaardig;
  • Verder ben je sterk in het onderhandelen en kun je belangstelling wekken in de contacten met klanten;

Wat bieden zij jou

Een uitdagende bedrijfscultuur waar klantgerichtheid, flexibiliteit, initiatief, doorzettingsvermogen en collegialiteit gewaardeerd worden. Ze bieden een competitief salaris en arbeidsvoorwaarden pakket en hebben oog voor je persoonlijke ontwikkeling.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden over de functie Key Account manager Contract Logistiek? Neem dan direct contact met ons op. toine@sourcewellengineering.com | +31 20 261 0252

Sollicitatie

Team logistiek