Introductie

Voor een erg mooie organisatie in de stairliften, mobiliteit met inhouse R&D en Productie zoeken wij een goede HSE specialist.

Iemand die zowel op de midden lange (tactisch / strategisch niveau) beleid gaat schrijven maar ook actief is als preventiemedewerker.

Een mooie combinatie van uitvoerend en bepalend!


Organisatie

De klant is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. Er zijn ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren zij wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee de onze positie als marktleider verder versterkt wordt.

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar ze zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. De productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor.

Je hebt je eigen kantoor en kunt je dus altijd even terugtrekken voor een rapportage. Het volgende moment loop je op je veiligheidsschoenen de productieruimte in. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. Er is een een goed verzorgde bedrijfscatering en de lunch wordt met de gehele organisatie samen gedaan.


Functie

Je voelt je thuis in een technische productieomgeving. Niet alleen vanwege de dynamiek, maar vooral omdat je je realiseert dat het de mensen zijn die het maken. Het is jouw passie om te zorgen dat de werkplek veilig is en dat er goed wordt gezorgd voor een gezonde werkomgeving.

Je bent een stevige business partner en een ambassadeur voor veiligheid en een gezonde werkplek. Enerzijds bepaal je samen met de HR&HS manager het beleid en de strategie, anderzijds ben je actief op de werkvloer en heb je een scherp oog voor veiligheid. Je verzorgt ‘toolbox’ workshops voor de medewerkers, rapporteert aan het MT op het gebied van veiligheid en doet aanbevelingen op het gebied van een gezonde en veilige werkomgeving. Kortom, een hele brede functie binnen een modern productiebedrijf.

Verder behoren tot je taken en verantwoordelijkheden:

  • Het onderzoeken van incidenten (ook ‘near miss’ incidenten) en het doen van aanbevelingen om dergelijke situaties te voorkomen in de toekomst;
  • Het op de hoogte blijven van wet en regelgeving, waaronder OHSAS 18001;
  • Het BHV beleid en het zorgdragen voor voldoende en goed opgeleide BHV’er.


Functie eisen

Verder breng je in ieder geval mee:

  • Een afgeronde opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) met certificaat Preventiemedewerker;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie, bij voorkeur binnen een technische productieomgeving;
  • Ervaring met BHV, HSE systemen en normen en Arbo regelgeving;
  • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Inlichtingen

Jeb Godefroy

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: jeb@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com

Sollicitatie

Jeb Godefroy +31 20 261 0250