Verschillende steden hebben al bekendgemaakt dat het dieselbeleid veranderd gaat worden. Rome is een van die steden. De burgemeester, Virginia Raggi, liet via facebook weten dat de klimaatverandering kan zorgen voor “onverwachte uitdagingen” mocht er niks veranderen. Daarom moeten er volgens haar snel concreet plannen worden gemaakt. “Als we serieus willen ingrijpen, moeten we het lef hebben om krachtige maatregelen te nemen”. Wie zegt moet ook doen, Rome gaat een permanent verbod invoeren op dieselvoertuigen vanaf het jaar 2024. Niet alleen om de klimaatverandering tegen te gaan maar ook omdat gebouwen worden aangetast door de smerige lucht in de stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de volksgezondheid.

Steden kunnen tegenwoordig zelf bepalen of zij een verbod op dieselauto’s willen instellen, ook als er nog geen nationale regels voor zijn. Een aantal andere steden waren Rome al voor zoals Parijs, Athene & Mexicostad die een verbod willen invoeren vanaf 2025. Denemarken heeft het plan volgend jaar al een dieselvrije stad te hebben. Daarnaast hebben de landen Frankrijk, Noorwegen en de UK een verbod aangekondigd op de verkoop van nieuwe dieselauto’s.

Naast verschillende landen die met maatregelen komen, kondigen ook verschillende autoproducenten zoals Porsche en Fiat Chrysler aan dat op termijn de productie van dieselauto’s volledig stop gezet zal worden. Porsche is daarmee het eerste Duitse bedrijf dat dieselauto’s uit de productie wilt gaan halen. Volgend jaar wordt de eerste elektrische wagen van Porsche op de markt gebracht. Porsche gaat daarnaast om kosten te besparen een bijzondere samenwerking aan met Audi. Samen gaan zij namelijk de architectuur ontwikkelen voor de elektrische auto’s.

BLAUWE DIESEL
Dichter bij huis is een alternatief voor de fossiele diesel, namelijk; blauwe diesel. Deze diesel wordt gemaakt van afvalproducten die uit de voedingsindustrie komen. Een voorbeeld van zo’n afvalproduct is frituurvet wat na bewerking in elke dieselmotor kan worden gebruikt en daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Het mooie van deze blauwe diesel is dat er volgens Pieter Zonneveld, producent van de blauwe diesel, veel minder CO2-wordt uitgestoten en ook komt er minder koolstofmonoxide vrij. Helaas is het wel zo dat deze blauwe diesel bijna 20 cent duurder is per liter, in vergelijking met de diesel zoals wij deze kennen.

Neste, het productiebedrijf van de blauwe diesel, waar Zonneveld directeur is, denkt dat de Nederlanders dit uiteindelijk geen probleem gaan vinden. In Finland zijn er ook al veel consumenten die nu gebruik maken van deze blauwe diesel dus waarom zal dat in Nederland een groot probleem worden? “We willen toch allemaal wel iets doen tegen de klimaatverandering?”, aldus Neste.

BRON: NOS, Duurzaambedrijfsleven