Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie te verlaten. Sindsdien zijn er veel vragen en onzekerheden met betrekking tot het goedereverkeer in Europa. Door de nieuwe regelgevingen zijn steeds meer Britse bedrijven op zoek naar een oplossing in Nederland om klanten in de Europese Unie te blijven bedienen. Dit door bijvoorbeeld logistieke of fiscale dienstverlening uit handen te geven aan Nederlandse bedrijven.

 

In 2019 kozen 397 internationale ondernemingen voor Nederland. 78 bedrijven hiervan deden dit vanwege de Brexit, meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Nederland Distributieland (NDL).

 

Naast het feit dat de transitieperiode van de Brexit al voorbij is neemt de vraag naar Nederlandse ondernemingen toe. Het NFIA is op dit moment met meer dan vijfhonderd bedrijven in gesprek die ook overwegen een overstap of uitbreiding naar Nederland te maken. De helft van deze 500 bedrijven heeft een Britse achtergrond. Volgens de NFIA ligt het probleem voornamelijk bij bedrijven die binnen 24 uur de Europese markt willen bereiken.

 

Door deze stijgende vraag kan de Nederlandse logistieke sector de vruchten ervan plukken. Nederland ligt erg goed in trek bij de Britse bedrijven vanwege de goed lopende infrastructuur zoals de Rotterdamse haven en de luchthaven Schiphol. Naast de positieve factoren van de infrastructuur wordt ook het NFIA gezien als een prettige instantie om mee samen te werken.

 

Ondanks de handelsdeal is het vrije verkeer van goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie erg moeizaam. Zo hebben Britse webshops moeite om spullen online te verkopen in de EU. De levertijden zijn ontzettend snel gestegen door zowel de Brexit als de coronamaatregelen. Daarnaast hebben de transporteurs te maken met veel administratief werk wat onder andere voor de lange levertijden zorgt.

 

Ook komt er nog bij kijken dat er in verschillende landen andere coronamaatregelen gelden waardoor er extra haken en ogen komen aan het vervoeren van goederen. Veel Britse bedrijven hebben na het verlaten van de Europese Unie te maken gekregen met btw-regels van 27 verschillende landen wat voor veel verwarring zorgt.

 

Al met al kan er gezegd worden dat er nog veel uitdagingen zullen zijn in de doorvoeringen van de Brexit, maar dat de Nederlandse logistieke sector er nog veel profijt van kan hebben in de toekomst.

 

(BRON: EUROPA-NU,TLN)