Introductie

Voor een bijzonder gerenommeerde en sterk groeiende toeleverancier aan de Automotive, Semiconductor en Life Sciences industrie zijn wij op zoek naar een:

Customer Quality Engineer met de mogelijkheden om Advanced Quality projecten te gaan draaien.

Ben jij de klantgerichte procesdenker en bruggenbouwer die wij zoeken?

Lees snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. Niet alleen de dienstverlening dienst verlening aan klanten wordt belangrijk gevonden, maar ook het creëren van een prettige werkomgeving voor de ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan centraal en zij hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. Echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van de producten: producten die ons leven aangenamer maken. De kernwaarden zijn dan ook: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Er wordt gewerkt aan high mix – low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers (OEM’s) worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, Semiconductor industrie, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.


Functie

Jij bent een echte ondernemer die met verve acteert op het snijvlak van de opdrachtgever en de organisatie. Door je kennis en ervaring op het gebied van Quality weet jij de samenwerking met de meest vooraanstaande opdrachtgevers in de wereldwijde semi conductor industrie naar een hoger niveau te tillen. Je doorziet als geen ander kansen en bedreigingen en voorkomt het liefst problemen in plaats van dat je ze achteraf oplost. Dat jij hierbij nauw samenwerkt met nagenoeg alle interne disciplines en jouw eigen opdrachtgevers maakt de baan voor jou alleen maar interessanter. Maak jij het verschil bij onze opdrachtgevers? Dan maken zij het verschil als werkgever.

Wat ga je doen als Customer Quality Engineer?

Als Customer Quality Engineer ben je het eerste aanspreekpunt van jouw klanten op het vlak van kwaliteit. Je fungeert hierbij als projectleider voor het in- of extern oplossen van problemen. Je grootste uitdaging ligt in de ombouwen van klacht gedreven werken naar proactief sturen op een effectieve en efficiënte samenwerking. Bij de introductie van nieuwe producten ben jij vanaf het voortraject betrokken en leg je daar de basis voor succes. Frequente problemen analyseer je en los je structureel op. In deze rol is het essentieel dat je de behoefte en het beleid van de opdrachtgevers goed kent en vanuit daar de vertaalslag maakt naar de eigen processen. Je legt kwaliteitseisen vast, draagt zorg voor borging en voorziet betrokkenen van de juiste documentatie. Daar waar nodig verbeter en ontwikkel je (in samenwerking met het management) het kwaliteitssysteem zowel in uitvoering als structuur (denk hierbij aan procedures, werkinstructies en SOP’s).

Tot je taken als Customer Quality Engineer behoren verder:

• opstellen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten (PPAP ‘s);

• opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen (FMEA ’s);

• rapportage van klachtafhandeling en opvolging op basis van 8D systematiek;

• uitvoeren van interne en externe audits en het geven van opvolging hiervan;

• monitoren van de kwaliteit van door derden geleverde producten en diensten.


Functie eisen

Allereerst een scherpe visie en de juiste daadkracht op het gebied van Quality. Je hebt daarnaast relevante werkervaring opgedaan als ( Customer ) Quality Engineer en overziet als geen ander een totale supply chain. Werkervaring in de Automotive , Healthcare of Semi Conductor industrie is een pre. Je bent een overtuigende persoonlijkheid en weet je analyse van diverse (interne en externe) processen te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Je bent in staat om managers en andere bij de projecten betrokken medewerkers, maar ook opdrachtgevers, mee te nemen in gecompliceerde concepten of methoden te implementeren met (soms) grote impact op de dagelijkse praktijk. Natuurlijk ben je communicatief, creatief, zeer klantgericht en haal je je arbeidsvreugde uit een wederzijds profijtelijke samenwerking.

Verder vragen we van je als Customer Quality Engineer:

• afgeronde HBO of WO opleiding in een technische richting;

• bekend met de eisen vanuit ISO 13485 en/of TS 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP / FMEA / 8d etc.);

• ervaring met het uitvoeren van audits , projectmanagement en het werken in multidisciplinaire teams;

• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, (mondeling/schriftelijk) Duits is pre;

• woonachtig in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch.

Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com


Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250