Introductie

Voor onze meest gewaardeerde klant zijn wij op zoek naar een Account Manager Building Products & Infra Sector met een goede beheersing van de Franse taal en cultuur.

Ben jij een pro actieve business developer, vind je het leuk om op het snijvlak van techniek en commercie te werken in een internationale setting? Heb je daarbij kennis van productieomgevingen en de staal, bouw en infra markt?

Lees dan snel verder!


Organisatie

De opdrachtgever produceert stalen gelaste buizen voor de automotive -, constructie/bouw-, agri-, en verwarmingssector. De buizen worden vooral gemaakt op klantspecificatie en worden in veel vormen geproduceerd (rond, rechthoekig, vierkant of met een ander speciaal profiel). Op de vestiging werken bijna 500 medewerkers. De geproduceerde buizen zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto’s (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens en vele andere producten.

Jouw afdeling en team:

Building Products & Infra verkoopt wereldwijd tot 700 kton buisproduct per jaar. De producten van BP&I worden verkocht aan verschillende industriële sectoren zoals staalconstructie, de automobielindustrie, machinebouw, transporttoepassingen, etc. Om optimaal te kunnen reageren op de commerciële vragen in de markt heeft BP&I gekozen voor een structuur waarin een team gekoppeld is aan een of meerdere marktsegmenten en/of een geografische markt. Dit team wordt geleid door een Commercieel Manager.

De Account Manager rapporteert direct aan de Commercieel Manager en is actief betrokken bij het opbouwen en ontwikkelen van solide commerciële relaties met klanten. Daarnaast leidt de Account Manager een eigen account team, in nauwe samenwerking met de Customer Service Representatives en andere betrokken afdelingen. Als Account Manager heb je nauwe contacten met de belangrijkste productiesites Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht in Nederland, en Corby en Hartlepool in de UK.

Jouw fabriek:

Heb jij je wel eens afgevraagd waar de buizen in de hoofdsteunen van jouw auto vandaan komen? De kans is groot dat deze geproduceerd zijn door ons!

Onze klant is een producent van stalen gelaste buizen, met vestigingen in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht. In Oosterhout werken ongeveer 300 mensen. De omgeving waarin je werkt is een echte productielocatie. Je komt te werken in een hecht team waarin we met elkaar goede prestaties neer willen zetten. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld, zodat je weet wat je van elkaar kunt verwachten. De buizen worden met name geproduceerd op klantspecificatie. Ze kunnen rond, rechthoekig, vierkant of met een speciaal profiel geproduceerd worden en moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De grootste afzetmarkten zijn de automotive-, bouw / constructie-, agri- en verwarmingssector.. De buizen die wij maken zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto’s (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens, etc. en vele andere producten.

Functie

Als commerciële organisatie heeft onze klant als missie het volledig begrijpen van- en voldoen aan de wensen en vragen van de klant. Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor een uitgebreid klantenpakket in de Building Products & Infra Sector, met een focus op onze Franstalige klanten. Je houdt je bezig met het onderhouden en uitbreiden van internationale en regionale BP&I klanten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het volledige sales proces, de klantrelaties en het aansturen van een account team. Je hebt veel verantwoordelijkheid en tegelijkertijd een grote kans om de dagelijkse gang van zaken zelf vorm te geven.

Om deze rol goed te vervullen heb jij van nature een sterk commercieel inzicht, kan jij moeiteloos de vraag van de klant vertalen naar concrete acties en ga jij net dat stapje verder om je klant extra goed te bedienen. Daarnaast deins jij niet terug voor de hectiek die bij een productieomgeving komt kijken, hier wordt jij juist extra proactief van.

Een greep uit de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Account management van het BP&I Franse klantenpakket;
 • Het beheren van een sterke en professionele klantrelatie, op alle fronten van het account;
 • Account planning en ontwikkeling, inclusief directe contract onderhandelingen;
 • Sales volume planning;
 • Nauw samenwerken met andere interne teams en afdelingen om een gedeelde, continue kennis van de klant te behouden en om commerciële kansen te identificeren voor en met de klant;
 • Actieve deelname aan ad-hoc, klant gestuurde projecten, leidinggeven aan een account team en een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van afdelingen op het gebied van marketing en verkoop;

Wat maakt deze functie interessant:

Een van de grootste uitdagingen van deze functie is het verstevigen en groeien van de positie van onze klant in de Franse markt door het uitbouwen van de relaties met de voorraadhoudende klanten en het verder uitbouwen van relaties met grote OEM’s.


Functie eisen

 • De rol van Account Manager is een uitdagende en onmisbare rol, daarom vragen we wel wat van je. Als ideale kandidaat beschik jij, naast een afgeronde Bachelor opleiding liefst in Economische en/of technische richting, over:
 • Tenminste 2-5 jaar ervaring in een vergelijkbare technische sales rol in een commerciële omgeving
 • Affiniteit met productie organisaties;
 • Een flexibele houding ten opzichte van het bezoeken van onze internationale klanten in het buitenland; Met als kern markt Frankrijk en secundair Spanje;
 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden – vloeiend in zowel Frans, Engels als Nederlands;
 • Een doelgerichte houding, kan jij doordacht knopen doorhakken en heb je een aantoonbare track record;
 • Een grote mate van initiatief, zonder je team uit het oog te verliezen.

Inlichtingen

Mark Van der Velden

Sourcewell B.V.

Keizersgracht 127

1015CJ AMSTERDAM

Tel: +31 20 261 0250

Mail: mark@sourcewellengineering.com

Web: www.sourcewellengineering.com


Sollicitatie

Mark Van der Velden +31 20 261 0250